tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kohti normaalia elämää

Viikko sitten saavuin Berliinistä. Sen jälkeen olin Oulun kirjastopäivillä kolme päivää kertomassa Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt -hankkeesta sekä tietenkin Cycling for Libraries -tapahtumasta. Kirjastopäivien jälkeenkin elämä oli puuhakasta. Molempien reissujen tavarat on purettu, vaatteet on pesty ja osa lainatuista tavaroista on palautettu. Pyörääni en ole vielä saanut haettua, mutta ehkä se onnistuu huomenna.

Vasta nyt olen saanut liitettyä blogiteksteihin kuvat ja kartat. Samalla olen miettinyt tapahtumaa ja sen antia. Olen lukenut matkalaisten lähettämiä viestejä ja niistä voi havaita samoja tuntemuksia ja kokemuksia, kuin mitä itselläni on. Matka merkitsi paljon kaikille meille osallistujille. Cycling for Libraries oli ammatillista täydennyskoulutusta, kirjastoideologiaa, kielikylpy, fyysistä ponnistelua, itsensä ylittämistä, ryhmätoiminnan opettelua, esteettisiä nautintoja, uusia ystäviä ja erilaisia kokemuksia. Kuten otsikoin yhden blogikirjoituksen jo matkan alkuvaiheesta: sanat eivät riitä kertomaan...

Minulta on kysytty, lähtisinkö uudelleen vastaavalle matkalle. Vastaus on itsestään selvä, lähtisin koska tahansa. Matka oli vaativa sekä fyysisesti että henkisesti. Tapahtuma oli kuitenkin siitä hyvin kiitollinen, että jos oli valmis antamaan, sai siitä myös paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti