tiistai 31. toukokuuta 2011

Tiistaina jatkettiin hienoja rantateitä pitkin

Illalla en nuhan vuoksi jaksanut osallistua päivän koontikeskusteluun. Se kyllä alkoikin aika myöhään, joskus kymmenen jälkeen. Nukuimme mukavasti neljän hengen mökeissä. Aamiainen syötiin ulkona ja sitten busseilla takaisin Stubbeköbingiin, josta haimme pyörämme. Mukaamme liittyi paikalisia kirjastolaisia ja taas taivalsimme pitkänä letkana rantatietä myöten. Hieno yllätys oli pysähtyminen metsän siimekseen, jossa odotti mainio keittiöhenkilökuntamme. Sillä aikaa kun kahvi valmistui, nopeimmat ehtivät uimaan.  Hiekkaranta oli todella hieno ja iloitsimme virkistävästä merestä ja aallosta.

Taas jatkoimme matkaa yhä pienempiä polkuja myöten. Keskustelut jatkuivat vilkkaina aina, kun saatoimme ajaa rinnakkain. Aurinko porotti niin, että yhden jos toisenkin taivaltajan posket, nenänpää, hartiat tai sääret alkoivat punertaa. Nyköpingissä pidetttiin Skype-palaveri yhdysvaltalaisen kirjastogurun Buffy Hamiltonin kanssa, joka piti innostavan esityksen tulevaisuuden kirjastosta ja sen monista eri puolista. Esityksen jälkeen teimme ryhmätöitä samasta aiheesta.

Ohjelmassa oli reilun tunnin tauko, jolloin pyöräilimme leirintäalueelle suihkuun. Sen jälkeen oli vuorossa illallinen Nyköpingin kirjastossa. Matkalla meidät yllätti sadekuuro, joka kasteli meidät perin juurin. Illallisen kokkina oli  Michelin-tähtiä saanut  kuuluisa tanskalainen Claus Meyer, jonka herkuista nautimme  täysin siemauksin. Illallisella istuin samassa pöydässä ruotsalaisten, kanadalaisten ja suomalaisten kollegojen kanssa ja kävimme vilkasta keskustelua. Tietenkin tutustuimme vielä kaupunginkirjastoon. Se muistutti aika lailla suomalaisia 1970-luvun kirjastoja, eikä tehnyt suurta vaikutusta. Sitten takaisin leirintäalueelle. Oli aika ylellistä, kun saatoimme majoittua kaksi yötä peräkkäin samassa paikassa purkamatta ja pakkaamatta tavaroita. Ilta jatkuu suuressa sirkusteltassa musiikin ja seurustelun merkeissä.

Tänään oli tosi kevyt pyöräilypäivä. Matkaa tuli yhtensä 42 km, jossa on mukana myös illan matkat kirjastolle ja takaisin. Katso neljännen päivän video.

1 kommentti:

  1. Moi Maija! Upealta ja tosi kiinnostavalta, joskin välillä vähän haastavaltakin kuulostaa teidän pyöräily. On tosi kiva seurata teitä sun blogissa ja muualla somessa. Meidän satelliittitapahtuma C4L Seinäjoki-Vaasa onnistui hyvin, nautimme suuresti. Mekin saimme parin päivän aikana sekä sadetta, vastatuulta että aurinkoa. Oikein mukavaa ja kiinnostavaa jatkopyöräilyä teille. Tsemppiä! toivottaa Tuula Seinäjoelta

    VastaaPoista