tiistai 24. toukokuuta 2011

Matkalle valmistautumista

Jo kuukausien ajan on käyty vilkasta viestinvaihtoa verkossa kaikenlaisista tapahtumaan liittyvistä asioista. Osallistujat ovat esitelleet itsensä ja ajatuksensa siitä, miksi lähtevät mukaan, olemme saaneet ohjeita mukaan otettavista tavaroista, vihjeitä majoituspaikoista, matkajärjestelyistä ym. Cycling for Libraries -tapahtuman sivuille on koottu matkalaisten valokuvat ja kotitehtävät. Niitä on ollut mukava lukea etukäteen.

On kiinnostavaa lopulta tavata muut osallistujat. Pelkään hieman, että suurin osa porukasta on 30-40-vuotiaita nuoria miehiä. Heidän kuntonsa on eri luokkaa kuin eläkeikää lähestyvällä naisella. Onneksi olin mukana äitienpäiväviikonloppuna Porvooseen tehdyllä pyöräretkellä. Huomasin silloin, että tasamaalla pärjään porukassa, mutta ylämäessä nuoret miehet menivät kevyesti ohitse. Mutta sisulla niistä mäistä selvittiin. Ja kuulemma varsinaisessa tapahtumassa matkavauhti on jonkun veran hitaampi. Minua rohkaisee myös se ajatus, että viikossa kunto kasvaa kovasti, joten ehkä viimeinen matkapäivä Berliiniin (120km) voi onnistua. Ja jos tuntuu liian kovalta, voi vaihtaa junaan.

Onneksi meidän ei tarvitse itse kuljettaa tavaroitamme, ne viedään erikseen autolla. Mukanamme on myös oma kokki, jota testasimme jo Porvoon retkellä. Siellä ruoka oli mitä mainiointa, joten uskon, että tulemme saamaan tapahtumassa hyvää ruokaa riittämiin. Porvoossa oli hyvän ruuan lisäksi vielä todellinen kansallismaisema ihailtavanamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti