maanantai 30. toukokuuta 2011

Sunnuntaina matka jatkui halki idyllisen maaseudun

Yö sujui hyvin, joskin peti oli aika kova. Yksi matkalainen ei saanut koneesta tavaroitaan, ja niinpä teimme siskonpetin kolmesta makuualusta neljälle naiselle. Erilaisten lainatavaroiden turvin hän selvisi yön yli palelematta. Tavarat tulivat onneksi sunnuntai-iltana.

Liikkeelle lähdimme kymmenen jälkeen puolipilvisessä säässä. Tuuli oli vähän vaimentunut edellisestä päivästä.  Päivän teemana oli hiljaisuus kirjastoissa (tai jotain sinne päin). Keskusteluja käytiin vilkkaasti pyöräillessä, tosin ehkä enemmän muista (kirjasto)aiheista kuin annetusta teemasta. Pyöräilykonferenssi on todella hieno idea: voi vaihtaa keskustelukumppania hyvin helposti. Päivän aikana ehtii käydä keskusteluja vaikka kuinka monen kanssa. Kuljemme enimmäkseen pyöräteillä tai hiljaisilla maanteillä, joissa voi huoletta ajaa kaksi rinnakkain. Ja kun jostain lähestyy auto, kuuluu huutoja ”ca-ar”, jonka jälkeen mennään taas yhteen riviin.

Kahvitauolla kävimme hienolla näköalapaikalla korkealla hiekkadyynillä, jossa oli ilmeisesti observatorio. Tauon jälkeen näytti sade taas uhkaavan, mutta se oli pelkkä harhautus. Muutaman tunnin ajelun jälkeen käännyimme sivutielle, taas meren rantaan, mistä jo tuoksun perusteella löysimme matkakeittiömme.

Ruokailun jälkeen lähdettiin taas ajamaan. Vähän ajan kuluttua alkoi ensin ripotella, sitten sade yltyi niin, että oli pakko pukea sadekamppeet päälle. Onneksi sitä kesti vain viimeisen tunnin ajan. Näin ollen emme olleet läpimärkiä, kun saavuimme hienoon urheilukouluun Prestössä. Pääsimme sänkyyn nukkumaan, mikä tuntui aika kivalta. Myös suihkut olivat ahkerassa käytössä. 
Söimme illallisen koulun ruokalassa ja sen jälkeen meillä oli yhteinen keskustelu. Illan teemana oli maahanmuuttajien kirjasto, palveleeko yleinen kirjasto maahanmuuttajia ja miten heitä rekrytoidaan kirjastoihin eri maissa. Ali Tukholmasta puhui omasta työstään Tukholman kaupunginkirjastossa ja omasta taustastaan. Tukholmassa on neljäsosa asukkaista emigrantteja, mutta kirjastoissa on vain murto-osa henkilökunnasta muualta tulleita. Ovatko syynä kieliesteet vai asenteet? Miksi koulutetut emigrantit eivät saa kirjastotöitä?

Kello oli lähes yksitoista, kun päivän ohjelma päättyi, joten en jaksanut enää kirjoittaa blogia. Siinä oli muutenkin ongelmia, koska verkkoon pääsy ei täällä tunnu onnistuvan.  Kartan tekoon ei ole vielä ollut mahdollisuuksia, koska en voi käyttää puhelimen tracks-toimintaa. Puhelimen akku ei riittäisi, eikä meillä ole käytössä sim-korttia, jolla voisi käyttää nettiä vapaasti. Saamme sellaiset Saksassa, jolloin blogin päivitys toivottavasti onnistuu paremmin. Lisään myös kuvia heti, kun on siihen aikaa.

Matkaa taittui tänään sunnuntaina kuulemma 75 km, eilinen päivä oli 80 km. Kilometrejä tulee arvioitua enemmän vierailukohteiden vuoksi. Mutta toistaiseksi matkat eivät ole olleet liian pitkiä minulle. Katso toisen matkapäivän video.

1 kommentti: