perjantai 27. toukokuuta 2011

Sleep in Heaven

Kartalta katsottuna matka metrolta retkeilymajaan oli lyhyt, mutta laukku oli tosi raskas raahata. Perillä retkeilymajassa kuulin, ettæ retkeilymaja on tarkoitettu alle 35-vuotiaille. Olen ohittanut sen iän jo 80-luvulla, mutta minut kuitenkin kelpuutettiin paikkaan, koska tässä samassa paikassa on muitakin Cycling for Libraries -porukasta. Luulen, että olen jopa samassa huoneessa kuin osa porukasta. En ole vielä tavannut muita. Meitä on kuusi samassa huoneessa ja sain viimeisen vapaan vuoteen, joka on kerrossängyn kolmannessa kerroksessa. Toivottavasti en putoa sängystä.

Pihalla näin polkupyöräni, mikä tuntui oikein kotoiselta. Taidan lähteä ajelemaan kaupungille. Tarvitsen varmaan jotain ruokaa, ennen kuin Kick Off -tilaisuus kaupunginkirjastossa alkaa.

Kävelin keskustaan. Vähitellen alkoi sataa, mutta ei rankasti. Ehdin vähän katsella kaupunkia, kunnes oli aika suunnistaa kaupunginkirjastoon. Kirjasto oli järjestänyt meille upean illanvieton. Tarjolla oli  ruokaa, juotavaa ja mainio klezmer-orkesteri. Lopuksi paikalle saapui kaksi pyörää, joista toisesta sai erilaisia kahveja ja toisesta herkullisia jäätelöannoksia. Olen esitellyt itseni kymmenille ihmisille, joista en kyllä montaa varmaan huomenna muista. Suuri määrä vieraita ihmisiä nopeassa tahdissa on aika hämmentävää. Tunnelma pyöräilijöiden kesken on innostunut. Kaikki odottavat huomista malttamattomina.

2 kommenttia:

  1. Onnea matkaan! Taisit kirjoittaa tanskalaisella koneella kun tekstiin oli tullut tällaiset ae ja oe kirjaimet. Paikallisväriä!

    VastaaPoista
  2. Se on se henkinen ikä !
    Olen itse kauan sitten kokenut Tanskan tuulet telttamajoittumisessa. Teltat ja pyyhkeet yms lentelivät pitkin maita ja mantuja. Toivotaan, että ei niin kovin tuule teidän matkalla. Hyvää matkaa !!!

    VastaaPoista