torstai 26. toukokuuta 2011

Jännitys tiivistyy

Tänään illalla pyörämme ovat jo perillä Kööpenhaminassa. Vein maanantaiaamuna pyöräni Pasilan kirjaston autotalliin, josta helsinkiläisten pyörät lähtivät tiistaina kohti Turkua ja sieltä edelleen keskiviikkoiltana lautalle. On hieno juttu, että pyörät viedään Kööpenhaminaan ja tuodaan takaisin Berliinistä. Kaikki tavaramme myös kuljetetaan matkan aikana pakettiautoilla. Järjestäjät ovat tehneet kuukausikaupalla töitä etukäteen kaikkien tällaisten yksityiskohtien varmistamiseksi. Pyörät tuodaan maitse takaisin Suomeen matkan päätyttyä. Tapahtuman päätteeksi suuri osa osallistujista jää Berliiniin, jossa vietetään Saksan Kirjastonhoitajaliiton satavuotisjuhlia. Minun pitää tulla takaisin Berliinistä heti 7.6., sillä aion osallistua 8.-10.6.  Oulun kirjastopäiville.
Matkaa varten on pitänyt myös miettiä etukäteen, millaisista aiheista haluaa käydä keskusteluja matkan aikana. Kaikkien osallistujien tarkoitus on varmasti verkottua erimaalaisten kollegoiden kanssa, saada uusia ideoita omaan työhönsä ja kokea yhdessä jotain ainutkertaista tässä maailman ensimmäisessä pyöräillen tehtävässä kirjastoalan epäkonferenssissa. Minä haluan kertoa muille osallistujille Hämeenlinnan kirjastossa toteutetusta Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt -hankkeesta,  jonka ohjausryhmän suosiollisen päätöksen mukaan osallistun matkaan työaikana ja hankkeen rahoittamana.
Kevään aikana olen tehnyt puolenkymmentä 60-70 kilometrin pyöräretkeä kunnon kohentamiseksi ja herkkien paikkojen testaamiseksi. Olin etukäteen päättänyt, että mitään pehmustettuja housuja en kyllä tule käyttämään. Sen verran olen kuitenkin kokemusten perusteella harkinnut asiaa uudelleen, että olen ottanut lainaan ystävän vaippahousut. Voi olla, että jopa käytän niitä, katsotaan nyt, miltä tuntuu. Niinhän se on, että elämä opettaa.

2 kommenttia:

  1. Teillä on hyvät järjestelyt :) Tärkeimmäksi näyttää siis tulevan nuot itsensä hyvinvoinnin ja jaksamisen järjestelyt. Vaippahousu kuulostaa hmm mielenkiintoiselta järjestelyltä.

    VastaaPoista
  2. Vaippahousuja eli pehmustettuja pyöräilysortseja käyttivät hyvin monet. Minä en oikein viihtynyt niissä, ne olivat niin hiostavat.
    Hyvinvoinnin järjestäminen oli tällaisella matkalla tosi tärkeää. Kuitenkin ammattillinen osuus oli mielestäni minulle reissussa kaikkein tärkeintä.

    VastaaPoista